Skip to main content

Κεγκέρογλου: Από το Μαξίμου προωθήθηκε η επιλογή Φραγκούλη Φράγκου

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «τυχοδιώκτης με τα εθνικά θέματα.

«Αν δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση, άσχετα αν σε κάποια επιμέρους ζητήματα μπορεί να υπάρχει μία κοντινή προσέγγιση», ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Προϋπόθεση για συμφωνία είναι η αλλαγή συντάγματος των Σκοπίων. Άρα κακώς ο κ. Τσίπρας συζητάει πρώτα για το όνομα, προηγούνται άλλες προϋποθέσεις κι αφού τις πετύχει θα πρέπει να αναζητήσει μια λύση. Είναι λάθος η διαπραγμάτευση Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος έχουν διαφορετική γλώσσα. Αυτή η διαφορετική γλώσσα υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και βέβαια καλύπτει την αδυναμία», είπε ο βουλευτής, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6.  

Όπως σημείωσε, «το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι είτε με την αποτυχία εξεύρεσης λύσης να αναβαθμίσει τον κ. Καμμένο είτε να πετύχει την ίδρυση κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αφαιρέσει τη δημοσκοπική πρωτιά του κ. Μητσοτάκη».

«Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται δηλαδή ένα εθνικό θέμα με εσωτερικούς όρους. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε, ούτε θα του δώσουμε πολιτικό άλλοθι. Η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της το Σκοπιανό, χωρίς να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε μόνο τον κ. Ιερώνυμο, προφανώς ως θρησκευόμενος άνθρωπος και ούτε στον κ. Ιερώνυμο ξέρουμε τι είπε», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι «δεν θα κάνουμε τον λαγό του Τσίπρα» και συμπλήρωσε: «Λέμε στον πρωθυπουργό να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση για το Σκοπιανό και θα την αξιολογήσουμε με κεντρικό άξονα πρώτον το εθνικό συμφέρον της χώρας και δεύτερον τις ομαλότερες σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι ένα σύνολο. Δεν θέλουμε σαλαμοποίηση της διαπραγμάτευσης κι αυτή είναι μία παγίδα του κ. Τσίπρα στην οποία πέφτουν μέσα κάποιοι συνάδελφοι. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να μετακινηθεί προς τα δεξιά της, γιατί φοβήθηκε τη δημιουργία του νέου κόμματος».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «τυχοδιώκτης με τα εθνικά θέματα. Ο κ. Φραγκούλης δεν είναι τυχαίος. Είναι ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε συγκεκριμένα. Διότι αυτό το πρόσωπο μπορεί να συμπαρασύρει κι άλλα πράγματα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος είναι άνθρωπος κοντά στον Τσίπρα. Προωθήθηκε από το Μαξίμου, αυτό πιστεύω. Είναι μία έξυπνη επιλογή, τον έστειλε εκεί».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτέθηκε σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κινούνται με μικροκομματικούς υπολογισμούς με αφορμή το Σκοπιανό, πολώνουν και διχάζουν Αν υπήρχε εθνική συνεννόηση και είχαμε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά ως προς το κλίμα», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.