Skip to main content

Κεκλεισμένων λόγω του δημοψηφίσματος αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα (video)

Χωρίς κόσμο οι «Μπλαουγκράνα» μετά από απόφαση της ομοσπονδίας καθώς δεν συναινούσε στην αναβολή του παιχνιδιού υπό τον φόβο επεισοδίων

Κεκλεισμένων των θυρών αγωνίστηκε σήμερα η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λας Πάλμας.

Οι «Μπλαουγκράνα» προχώρησαν σε αυτή την απόφαση μετά από απόφαση της ομοσπονδίας καθώς δεν συναινούσε στην αναβολή του παιχνιδιού υπό τον φόβο επεισοδίων εν αναμονή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση των κυπελλούχων Ισπανίας αναφέρει:

«Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα σε πολλά μέρη της Καταλονίας σήμερα, προκειμένου να εμποδίσουν τους πολίτες της να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση. Δεδομένης της εξαιρετικής φύσης των γεγονότων, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ο αγώνας της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο τη Λας Πάλμας να διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, ύστερα από την άρνηση της Επαγγελματικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας να αναβάλει το παιχνίδι».

Για την ιστορία οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησαν με 3-0 της ομάδας από το Κανάρια Νησιά έχοντας για σκόρερ τους Σέρχιο Μπουσκέτς (49΄) και Λιονέλ Μέσι (70΄, 77΄) και έκαναν έτσι το 7 στα 7 στη φετινή La Liga.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τις 594 εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα» και πέρασε στην τρίτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Μπαρτσελόνα, αφήνοντας πίσω του τον Κάρλες Πουγιόλ (593).

Μπροστά από τον Μέσι βρίσκονται ο Τσάβι Ερνάντεθ με 767 συμμετοχές και ο Αντρές Ινιέστα με 639, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε σήμερα, αλλά αποχώρησε τραυματίας.