Skip to main content

Κερέ: Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση για το χρέος η συμφωνία του Ιουνίου

Η απόφαση του Eurogroup θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή των επενδύσεων, εκτίμησε ο Μπενουά Κερέ.

Δεν είναι τέλεια «η συμφωνία του Ιουνίου» υπογράμμισε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς όπως εξήγησε, «δεν δίνει μία ξεκάθαρα απάντηση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες «Le Monde» και «La Stampa», ο Κερέ έσπευσε να προσθέσει, «η απόφαση του Eurogroup θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή των επενδύσεων».

Ειδική μνεία έκανε και στην εγχώρια πολιτική «σκηνή», ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον υπάρξει πολιτική σταθερότητα και εξαφανιστούν οι αβεβαιότητες γύρω από την εφαρμογή του προγράμματος, «η Ελλάδα θα μπορέσει να ωφεληθεί από μία ισχυρή κυκλική ανάκαμψη».

Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προσαρμόσει προσεκτικά και ευέλικτα την πολιτική της, ώστε να αποφευχθούν οι απότομες κινήσεις των αγορών.

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα η στρατηγική της ΕΚΤ, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλός» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.