Skip to main content

Κερέ: Να αντισταθούμε στο αίσθημα της αδύναμης Ευρώπης

Είναι αναγκαίο να αντισταθούμε στον πειρασμό της απαισιοδοξίας ή του αισθήματος της αδύναμης Ευρώπης, είπε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Η Ευρώπη είναι η πλέον φιλόδοξη συμμαχία κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας και έχει εργαλεία για να απαντήσει στις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, δήλωσε στη Γαλλία ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Είναι αναγκαίο να αντισταθούμε στον πειρασμό της απαισιοδοξίας ή του αισθήματος της αδύναμης Ευρώπης έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο χάρη στην αγορά της και στην ικανότητα ρύθμισης. Δεν είναι οι δασμοί το σημαντικότερο ζήτημα παγκοσμίως. Τα σημαντικότερα ζητήματα με την Κίνα είναι η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στις αγορές, οι δημόσιες συμβάσεις, ζητήματα που έχουν μια πολύ σημαντική διάσταση, επεσήμανε.

Η ΕΕ έχει υποδομές, αξίες και πολιτική συναίνεση που της παρέχουν πολλή ισχυρή θέση ώστε να χειριστεί τα εν λόγω θέματα, πρόσθεσε.

Επίσης, χαρακτήρισε τη διεύρυνση της ΕΕ αναγκαία και ορθή απόφαση. Η ενίσχυση του ευρώ είναι καίριας σημασίας, είπε.

Η ΕΕ δεν θα έχει τα μέσα να αμυνθεί, να δεχθεί μετανάστες, να έχει ισχυρή φωνή στη διεθνή σκηνή αν δεν λειτουργεί σωστά η οικονομία της, τόνισε ο Μπενουά Κερέ.