Skip to main content

Κι όμως, υπογείως γίνεται δουλειά στις μεταρρυθμίσεις...

Υπό καθεστώς μυστικότητας, βρέθηκε στην χώρα μας ο επικεφαλής της νέας task force, οικονομολόγος Μάαρτεν Φέρβει για διήμερη επίσκεψη.

Χωρίς πανηγυρισμούς και φανφάρες, αυτή τη φορά, η νέα Task Force προετοιμάζεται για να πιάσει δουλειά, επί ελληνικού εδάφους.

Η Voria.gr ήδη από την προπερασμένη Πέμπτη, σας είχε ενημερώσει για την νέα φόρμα που θα έχει ο συγκεκριμένος οργανισμός. Και όπως μαθαίνει τώρα, τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπό καθεστώς μυστικότητας, βρέθηκε στην χώρα μας ο επικεφαλής της νέας task force, Μάαρτεν Φέρβει. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε., που έχει αναλάβει και αυτό το project.

O εν λόγω, λοιπόν, πραγματοποίησε ήδη μια πρώτη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πριν από μία εβδομάδα και μολονότι επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν, αυτό το οποίο πληροφορούμαστε είναι που κατά τη διάρκεια της είχε κάποιες πρώτες διερευνητικές συζητήσεις με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σχετικά με την τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Κομισιόν.

Αυτό το οποίο δεν έγινε γνωστό, ωστόσο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Φέρβει θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα μας με μια αποστολή: την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη φορολογική διοίκηση, το ασφαλιστικό, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Για την ιστορία, ο Ολλανδός οικονομολόγος, αναπλ. διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Κομισιόν, θα συντονίζει μια ομάδα 20 εμπειρογνωμόνων και διαδέχεται την ομάδα εργασίας του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, η θητεία της οποίας έληξε τον περασμένο Ιούλιο.