Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η ΝΔ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη δέσμευση του κόμματος «μεγάλη ανακούφιση» για τους Έλληνες πολίτες.

Τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας, επανέλαβε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως η ιδεολογική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η ΝΔ «λέει πάση θυσία μείωση της φορολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ διόγκωση του κράτους με ημετέρους».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια και τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στον Αnt1, «η ΝΔ πέτυχε να μειώσει μονομερώς και πείθοντας τους εταίρους μας, το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, αλλά και τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις ασφαλιστικές εισφορές». Και συμπλήρωσε: «Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει σήμερα ότι θα ενισχύσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα αυξήσει τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, από το 20% στο 9%, είναι μεγάλη ανακούφιση για όσους έχουν ανάγκη και δυστυχούν και αυτό δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ».

«Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε μία χώρα στο χείλος της καταστροφής, σε βαθιά ύφεση, έχοντας απέναντι λαϊκισμό και πολύ κακή αντιπολίτευση, την έφερε στο 0,5% ανάπτυξη και ουσιαστικά την έριξαν, με την πρόφαση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» πρόσθεσε το στέλεχος της ΝΔ. Και κατέληξε «σήμερα όλα τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ολοκλήρωση της τετραετίας και ότι δεν είναι σωστό να μιλά η αντιπολίτευση για εκλογές» επισημαίνοντας πως ο κ. Τσακαλώτος έχει ομολογήσει δημοσίως ότι έχει αποφασίσει να υπερφορολογεί αγρίως τη μεσαία τάξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ