Skip to main content

Κύκλοι ΤτΕ: Στις 2 Ιουλίου η τοποθέτηση Στουρνάρα για το Eurogroup

Ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία, αναφέρουν

«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση», σχολιάζουν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος απαντώντας στις διαρροές κυβερνητικών στελεχών που ζητούν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα αθηναϊκά μέσα, προσθέτουν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει «θεσμικά κι όχι με διαρροές» οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

«Η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης», συμπληρώνουν και επισημαίνουν πως όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την «καθαρή» έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αυτό είναι και το ορθό καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί και ο Ν. Παππάς ζήτησε να μάθει τι έχει πληροφορηθεί ο διοικητής της ΤτΕ για την απόφαση του Eurogroup.