Skip to main content

Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου από μπάρμπεκιου την Πρωτομαγιά

Αναγνώστης της Voria.gr εντόπισε σβησμένη εστία φωτιάς από μπάρμπεκιου επισκεπτών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της αυριανής εξόρμησης.

Έκκληση στους επισκέπτες του Σέιχ Σου, ιδίως εν όψει του εορτασμού αύριο της Πρωτομαγιάς, να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς για το γνωστό μπάρμπεκιου, απευθύνουν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Θεσσαλονικείς.

Όπως καταγγέλλει στη Voria.gr αναγνώστης και μέλος της επιτροπής προστασίας του Σέιχ Σου, δρομέας και ποδηλάτης, σε επίσκεψή του το Σάββατο στο περιαστικό δάσος, στην περιοχή της παιδικής χαράς στη θέση Άρτεμις, λίγο μετά το Φιλίππειο, εντόπισε σβησμένη εστία φωτιάς, προφανώς από μπάρμπεκιου επισκεπτών. Η περιοχή, για όσους δεν γνωρίζουν, βρίσκεται στην καρδιά του Σέιχ Σου και έχει έντονη βλάστηση μιας και είχε γλυτώσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το περιαστικό δάσος τη δεκαετία του '90.

«Οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς μπορεί να επαναλάβουν παρόμοιες παράνομες πράξεις, μιας και τα σβησμένα κάρβουνα δίνουν κακό παράδειγμα στους μελλοντικούς επισκέπτες που έχουν μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση», προειδοποιεί ο ίδιος.