Skip to main content

Κοινή εκδήλωση μνήμης για την «19η Μαΐου» από τους Ποντιακούς φορείς

Το ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας επικύρωσε την, επί χρόνια, πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για από κοινού εκδηλώσεις

Να προχωρήσουν σε κοινή εκδήλωση μνήμης για την 19η Μαΐου αποφάσισαν από κοινού η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Όπως μεταδίδει το e-pontos.gr, στη σημερινή συνεδρίαση του, το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας επικύρωσε την, επί χρόνια, πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για από κοινού εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες συνάντηση εκπροσώπων τόσο από την ΠΟΕ όσο και από την ΠΟΠΣ, στην οποία συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την επερχόμενη εκδήλωση.

Στην κοινή εκδήλωση μνήμης θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ).

«Αναμφισβήτητα, η από κοινού εκδήλωση Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για Ενότητα στον Ποντιακό χώρο!», καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.