Skip to main content

Κοινή εταιρεία ΔΕΣΦΑ με την αλβανική ALBGAZ για τον TAP

Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding-MOU) μεταξύ των εταιρειών ΔΕΣΦΑ και της αλβανικής ALBGAZ υπεγράφη τη Μ. Τετάρτη στα Τίρανα.

Κοινή εταιρεία του ΔΕΣΦΑ και της αλβανικής ALBGAZ θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του αγωγού ΤΑΡ επί αλβανικού εδάφους, με τεχνογνωσία και εκπαίδευση που θα παράσχει επίσης ο ΔΕΣΦΑ.

Αυτό προβλέπει το Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding-MOU) μεταξύ των δύο εταιρειών που υπεγράφη τη Μ. Τετάρτη στα Τίρανα.

Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στην αλβανική πρωτεύουσα, ενώ οι λεπτομέρειες του εταιρικού σχήματος που θα ιδρυθεί από κοινού θα καθοριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήριος Νίκας και από την πλευρά της ALBGAZ ο διευθύνων σύμβουλος, Klodian Gradeci.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η νέα εταιρεία, εκτός από υπηρεσίες συντήρησης και μεταφοράς τεχνογνωσίας, θα προσφέρει κι αυτό που χρειάζονται επιτακτικά τόσο η Ελλάδα, όσο και η Αλβανία: δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ικανά και ταλαντούχα στελέχη και στις δύο χώρες.

Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) για την πλήρη υποστήριξη και την αμέριστη ενθάρρυνση στην εξωστρεφή δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ.

Ο κ. Gradeci δήλωσε, από την πλευρά του, αισιόδοξος ότι η κοινή εταιρεία θα είναι σύντομα γεγονός και ευχαρίστησε τον ΔΕΣΦΑ για τη διαθεσιμότητά του να συνεισφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στην ALBGAZ, όχι μόνο στο έργο της συντήρησης του ΤΑΡ, αλλά και σε άλλα πεδία που ενδεχομένως θα χρειαστεί η ALBGAZ ή η νέα κοινή εταιρεία που θα συσταθεί.