Skip to main content

Κινητοποιήσεις ηθοποιών και μουσικών με αίτημα Συλλογικές Συμβάσεις

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος θα απεργήσουν στις 15 Μαρτίου και εν συνεχεία θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Σε απεργία στις 15 Μαρτίου και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Π.Μ.Σ.), όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα (26/2), στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Αν όντως το υπουργείο ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους να υπογράψει τώρα 751 ευρώ βασικό μισθό, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα, κι όχι να επιμένει στους μισθούς πείνας των 586 ευρώ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. των Σωματείων των Ηθοποιών και Μουσικών.

Σχετικά με τις φθορές που υπέστη το Υπουργείο, τα δύο Σωματεία στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι εργαζόμενοι ούτε μπήκαν μέσα να σπάσουν, ούτε να προκαλέσουν το παραμικρό, απλά άνοιξαν τις «ανοιχτές πόρτες» του Υπουργείου».

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Σωματεία σημειώνουν ότι «αν το Υπουργείο μιλώντας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), πιστεύει ότι μιλά με τους εργαζόμενους, να τους πληροφορήσουμε ότι η ΠΟΘΑ όχι μόνο δεν έχει συγκαλέσει ΔΣ εδώ και τρεις μήνες γι' αυτές της τις κινήσεις, παρά τα επανειλημμένα γραπτά μας αιτήματα, αλλά επιμένει να διαπραγματεύεται ένα περιεχόμενο άγνωστο τόσο στον κλάδο, όσο και στο Διοικητικό της Συμβούλιο, αγνοώντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας».

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γι' αυτό και θα νικήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.