Skip to main content

Επίθεση στον δήμαρχο Δέλτα από κατοίκους στα Διαβατά (video)

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι για τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, η οποία περιφρουρεί το χώρο στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Mερίδα από εξοργισμένους κατοίκους των Διαβατών επιτέθηκε κατά του δημάρχου Δέλτα Μίμη Φωτόπουλου, όταν εκείνους ενημέρωνε τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις περί του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και συγκεκριμένα έλεγε ότι, με αντικείμενο το φλέγον θέμα του προσφυγικού, προγραμματίζεται έκτακτο συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για μεθαύριο Δευτέρα. 

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι για τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, η οποία από το πρωί  περιφρουρεί τον περιβάλλοντα χώρο στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων και Μεταναστών, προς αποφυγή νέας εισβολής από τους κατοίκους της περιοχής των Διαβατών(δείτε εδώ).

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά της περίφραξης, αλλά και εντός της, αποκόπτωντας εντελώς την πρόσβαση στο σημείο, ούτως ώστε να συνεχιστούν ανεμπόδιστα οι εργασίες των συνεργείων του στρατού. Μάλιστα, απομάκρυναν μία ομάδα κατοίκων που διανυκτέρευε έξω από το ανενεργό στρατόπεδο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κάτοικοι απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό προς την Έδεσσα στα Διαβατά.

Οι διαδηλωτέςσυγκεντρώθηκαν στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Οι κάτοικοι από το πρωί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ξεκινήσει από μέρες, με συγκεντρώσεις έξω από το στρατόπεδο και με πορείες για να αναδείξουν το αίτημά τους.