Skip to main content

Κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποιούν την Παρασκευή στάση εργασίας.

Στάση εργασίας για αύριο, Παρασκευή και 24ωρη απεργία για την Δευτέρα έχουν προγραμματίσει οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), αντιδρώντας στη δικαστική δίωξη 14 συναδέλφων τους.

Οι εν λόγω υπάλληλοι διώκονται για παραβίαση δικαστικής απόφασης και συμμετοχή σε παράνομη απεργία – αδικήματα τα οποία αφορούν στις πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις του 2013 εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας.

«Το κατηγορητήριο είναι έωλο, πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Ο σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» τόνισε μία εκ των κατηγορουμένων, η οποία δικάζεται την Δευτέρα.

Το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των διοικητικών, εξέφρασε τη συμπαράστασή του «στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική δικαιοσύνη και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αναγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρεί τη δικαστική δίωξη των κατηγορουμένων διοικητικών υπαλλήλων καταχρηστική».