Skip to main content

Κυοφορούνται πολιτικές εξελίξεις και κυβερνητικές αλλαγές

Ποια δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που πέρασε απαρατήρητη προαναγγέλει σημαντικές εξελίξεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και μάλιστα στην εφημερίδα «Αυγή», η οποία ως γνωστόν είναι κομματικό όργανο του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Κι αυτό γιατί ο τσάρος της οικονομίας προαναγγέλει, με εύσχημο τρόπο, πολιτικές εξελίξεις, που αφορούν τον ίδιο και κατ' επέκταση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τι φέρεται ειπών ο κ. Τσακαλώτος; Οτι «δεν έχω ερωτευτεί την καρέκλα μου» και ότι «μπορώ να προσφέρω και από αλλού».

Όσοι γνωρίζουν τον υπουργό, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που σκέπτεται και ενεργεί. Μάλιστα, πρόσφατα πάλι, σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα είχε αναρωτηθεί αν θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, για δημοσιογραφική κάλυψη και για ένα οικονομικό φόρουμ, χωρίς πολιτικές παρουσίες, στο μέλλον...

Θυμίζουμε επίσης ότι προσφάτως, αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το χρέος και το QΕ είχε πάρει και ο αναπληρωτής του, Γιώργος Χουλιαράκης. Ως γνωστόν είχε πει ότι η Ελλάδα έκλεισε την δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να προσδοκά κάτι γι' αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα. Ούτε αυτή η αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή υπουργού μπορεί να περάσει απαρατήρητη και άσχετη από το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της κυβέρνησης...