Skip to main content

Κύπρος: Χωριστές συναντήσεις Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί

O ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, συναντά Αναστασιάδη και Ακιντζί πριν αποχωρήσει από τη θέση του.

Ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του για να κατέλθει τον Σεπτέμβριο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία.

Χθες, ο κ. Άιντε, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

«Δυστυχώς, οι προσωπικές εκτιμήσεις, πεποιθήσεις και οι επιτηδευμένοι ακροβατισμοί, με όποιο τρόπο και αν ειπωθούν και σε ό,τι και αν αποσκοπούν, δεν μπορούν να ανατρέψουν την πραγματικότητα και ό,τι και να υπονοείται ή και να εννοείται από κάποιους» σχολίασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας: «Μια είναι η ωμή, λυπηρή πραγματικότητα, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά τερματίστηκαν εξαιτίας των αδιάλλακτων θέσεων της Άγκυρας. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».