Skip to main content

Κύπρος: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών του, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε την αξίωση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς τον υπουργό του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πράγματι ο υπουργός Οικονομικών είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του, αναφέροντας επίσης ότι σέβεται τις απόψεις που εκφράζονται από τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς όμως να τις αποδέχεται.

«Θεώρησα και θεωρώ πως δεν θα δικαιολογείτο και δεν δικαιολογείται η αποδοχή της, αφού θεωρώ πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έφεραν τη χώρα από το χείλος της καταστροφής σε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με ισολογισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς», πρόθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τα κόμματα, και ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ, που συνέβαλε στην υπερψήφιση της νομοθεσίας με την οποία δόθηκε η δυνατότητα ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Συνεργατικής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα και εκσυγχρονίστηκε το πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετουμένων δανείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι θα πρέπει να αναμένονται τα πορίσματα της διερευνητικής επιτροπής η οποία εκτός από άλλες ευθύνες θα διευκολύνει και θα διαφωτίσει και τις πολιτικές ευθύνες.

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένη άποψη για το ποιες θα είναι οι πολιτικές ευθύνες από τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Συνεργατισμός έπρεπε να καταργηθεί το 2013 και να γίνει μια κρατική τράπεζα» ανέφερε.