Skip to main content

Κύπρος: Eλληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι γιόρτασαν μαζί την Πρωτομαγιά

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι γιόρτασαν απόψε την εργατική Πρωτομαγιά με κοινή εκδήλωση στην «νεκρή ζώνη», στην Λευκωσία

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι γιόρτασαν απόψε την Εργατική Πρωτομαγιά με κοινή εκδήλωση στην «νεκρή ζώνη», στην Λευκωσία έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Επιμένουμε: Λύση, Επανένωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη».  

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη της ελληνοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης, Παγκύπρια Εργατική Συντεχνία, και των τουρκοκυπριακών οργανώσεων DEV-IS, KTAMS, KTOS.  

Με κοινή διακήρυξη οι οργανώσεις καλούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί να εργαστούν για να επαναληφθεί το συντομότερο η διαπραγματευτική διαδικασία «με διαφύλαξη των μέχρι σήμερα συγκλίσεων στο πλαίσιο που έχει υποβάλει ο γ.γ.του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά».  

Επίσης, καλούνται οι εργαζόμενοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αγωνιστούν , όπως αναφέρεται στην διακήρυξη, εναντίον των πολιτικών λιτότητας και απορρύθμισης της εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους.