Skip to main content

Κύπρος: Καταγγελίες για αποστολή προεκλογικών μηνυμάτων

Οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν ήδη στην Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και άλλες, που άπτονται του ηλεκτρονικού εγκλήματος, σύμφωνα με την αρμόδια Επίτροπο.

Σωρεία καταγγελιών από πολίτες δέχεται η Υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για αποστολή μηνυμάτων, που αφορούν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η αρμόδια Επίτροπος, Ειρήνη Λοϊζίδου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το βράδυ της Παρασκευής παρατηρήθηκε έξαρση του φαινομένου αποστολής μηνυμάτων.

Υπήρχαν, είπε, καταγγελίες ότι έχουν σταλεί μηνύματα από εκλογικό επιτελείο σε ψηφοφόρους κόμματος, που δεν συμμετέχει στον δεύτερο γύρο, καθώς και για υποκλοπές μητρώων μελών κόμματος.

Οι καταγγελίες, πρόσθεσε, διαβιβάστηκαν ήδη στην Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και άλλες, που άπτονται του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η κ. Λοϊζίδου είπε ότι μίλησε με το επιτελείο του Σταύρου Μαλά, το οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν έστειλε μηνύματα.

Εξάλλου, το ΔΗΚΟ, με ανακοίνωση, καταγγέλλει την αποστολή σε μέλη του προεκλογικών γραπτών μηνυμάτων, τα οποία προτρέπουν να ψηφιστεί ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος του δευτέρου γύρου, επιχειρώντας, όπως τονίζει η ανακοίνωση, να παραπλανήσουν τους αποδέκτες τους.

Το ΔΗΚΟ προσθέτει ότι έγινε ήδη καταγγελία στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Αστυνομία.

Το ΔΗΚΟ υπενθυμίζει πως πάρθηκε η πολιτική απόφαση όσο αφορά τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών και κάνει λόγο για παραπλανητικά τηλεφωνικά μηνύματα, που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στον α' γύρο.

Τα sms, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτρέπουν τα μέλη τους να ψηφίσουν είτε τον Νίκο Αναστασιάδη, είτε τον Σταύρο Μαλά.