Skip to main content

Κυριάκος: Διαφωνούμε με τις επιλογές που κάνει η νέα ΚΕΔ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Δικεφάλου υποστήριξε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με τους ανθρώπους που ανέλαβαν την προσπάθεια για εξυγίανση

Την άποψη του ότι η διαιτησία έχει αλλάξει σε σύγκριση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ:

Για τη δύσκολη πρόκριση επί της Ξάνθης: «Ήταν μια δύσκολη πρόκριση αλλά από την αρχή ξέραμε ότι ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Κάποιες βραδιές μπορεί να μην πάνε όπως τα σχεδιάζεις. Η ομάδα έχει δώσει 20 παιχνίδια και δεν είναι παράλογο να έχει κακές βραδιές. Η Ξάνθη επέλεξε να πάει το παιχνίδι στη δύναμη και τη μονομαχία. Για το εάν ήταν ρίσκο ή όχι ο τρόπος παιχνιδιού μπορεί να απαντήσει ο προπονητής. Ο προπονητής δίνει καλές απαντήσεις. Σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει το μαχαίρι να είναι στα δόντια και όχι στο λαιμό. Πρέπει να υπάρχει κοινός στόχος νίκης αλλά η ομάδα να μπορεί να κερδίζει έξυπνα και τις βραδιές που δεν είναι καλός».  

Για το λόγο που υπάρχει ένταση στα παιχνίδια με την Ξάνθη: «Η Ξάνθη είναι μια ομάδα με ένα δυναμικό στυλ παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν στο όριο του σκληρού φάουλ, έχει και ένα ζωηρό πάγκο και πολλές φορές το ευνοούν και οι συγκυρίες».

Για τη διαιτησία: «Θα πρέπει να  ελέγχουμε πρώτα εάν κάποιος ενήργησε για να κάνει κάποιος καλές και κακές διαιτησίες. Το θέμα είναι να διακρίνουμε εάν υπάρχει πρόθεση ή έτσι του βγαίνει το παιχνίδι. Στο χθεσινό παιχνίδι η διαιτησία ήταν κακή όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο γιατί τα φάουλ που γινόταν ήταν στα όρια του αντιαθλητικού και αυτό ευνοούσε την πιο ξεκούραστη ομάδα. Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν υπήρχε κάποιο οργανωμένο σχέδιο και έχουμε κακές διαιτησίες ή συνέβη αυτό επειδή οι διαιτητές χαλάρωσαν και δεν είναι συγκεντρωμένοι. Πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματικά βήματα για να έχουμε καλή διαιτησία, να βρεθούν διαιτητές καλοί για να αντέξουν την πίεση.

Δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε τις κακές διαιτησίες που έχουν μειωθεί με τις διαιτησίες που ακολουθούσαν τις διαταγές ενός συστήματος. Είναι εύκολο να το καταλάβεις αυτό από τη ροή του αγώνα. Όταν τα σφυρίγματα δεν είναι υπέρ μιας ομάδας, όταν τα λάθη είναι μοιρασμένα και όταν ο διαιτητής προσπαθεί να κάνει λιγότερα λάθη παρά την πίεση.

Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν φτάσαμε στο τέλος αλλά είμαστε στην αρχή μιας διαδρομής κάθαρσης και είμαστε σε διαδικασία διερεύνησης».

Για Σιδηρόπουλο: «Δεν θα κρίνω και δε θα κάνω τον συνήγορο ή τον κατήγορο ενός διαιτητή. Για τις κασέτες και τα αποδεικτικά που υπάρχουν είναι υπεύθυνα τα δικαστήρια. Δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς τις θέσεις τους. Είμαστε μαξιμαλιστές σε αυτό τον τομέα. Θέλουμε να έχει την τέλεια εικόνα σε αυτό. Δεν είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι. Έχουν αφαιρεθεί από τους πίνακες κάποιοι διαιτητές. Βάλαμε τους ύποπτους στην άκρη και δώσαμε να καταλάβουν όλοι ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης. Αξιολογούμε και εάν ο διαιτητής υποπίπτει σε ένα λάθος επειδή βρέθηκε σε κακή ημέρα ή όχι. Αυτά είναι υπό αξιολόγηση. Δεν θα αρνηθώ ότι έχει άπειρη δουλειά η ΚΕΔ να κάνει αλλά η διαιτησία είναι πολύ διαφορετική. Δεν είναι όπως πέρυσι που είδα τον Παπά να έρχεται εδώ και να προσπαθεί να με ξευτελίσει».

Για το ντόπινγκ: «Δεν έγινε υπό το πρίσμα των υποψιών θέλουμε στα παιχνίδια μας να υπάρχει μόνιμος έλεγχος για να μην υπάρχει περιθώριο παράβασης. Δεν συμμετέχουμε σε καταγγελίες αλλά όταν δεν υπάρχει έλεγχος τότε μπορεί να γίνει εύκολα μια παράβαση».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Η κίνηση πάει καλά. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι λίγα τα εισιτήρια που μένουν σε κάθε θύρα. Οι υπηρεσίες ασφάλειας του γηπέδου βελτιώθηκαν αρκετά. Έχουμε διοργανώσει παιχνίδια δύσκολα και νομίζω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Περιμένουμε από την ομάδα να αντιδράσει και να δείξει το καλό της πρόσωπο. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου γρήγορα χαλάνε εντυπώσεις και γρήγορα φτιάχνονται».

Για τον Κύζα: «Θα αξιολογηθεί ενόψει της συνέχειας. Θέλουμε μια καλή και δίκαιη διαιτησία. Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι άλλο. Επιμένω ότι δεν χρειάζεται η δημόσια και η μόνιμη γκρίνια. Αποφεύγουμε τη μόνιμη γκρίνια και το δημόσιο ψείρισμα για να πάρουμε ένα σφύριγμα στα επόμενα παιχνίδια. Προτιμούμε μια ήπια προσέγγιση αλλά θα κάνουμε μια σκληρή αξιολόγηση στο τέλος. Θα είμαστε λιγότερο επιεικής στους πίνακες της επόμενης χρονιάς».

Για την παρούσα ΚΕΔ: «Έχουμε κάνει συναντήσεις υπάρχουν σημεία που διαφωνούμε. Έχουμε δώσει χρόνο για να κάνουν τις επιλογές τους και θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν με τους πίνακες που υπάρχουν ήδη».