Skip to main content

Κυριάκος σε Τζιτζικώστα: Χαίρομαι που έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες

Τι είπαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο περίπτερο της Περιφέρειας

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, είχε κατά την άφιξή του στο περίπτερο της Περιφέρειας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις ενέργειες της περιφέρειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς και στην κατάκτηση του τίτλου της «Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης» με 523 έργα και δράσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τού είπε: «Έχετε συμμάχους στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων». «Χαίρομαι που η Περιφέρεια έχει βάλει τις ίδιες προτεραιότητες που έχουμε και εμείς για όλη τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Βόρεια Ελλάδα θα παίξει κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Μια Βόρεια Ελλάδα η οποία πρέπει να είναι κέντρο εξαγωγικής βιομηχανίας και μεταποίησης, που πρέπει να προσελκύει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, που πρέπει να επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση του παραγωγικού της τομέα και μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα όπως την αντιλαμβανόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη στενή συνεργασία που έχουμε και να συγχαρώ τον Τάσο Τζήκα για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει στη ΔΕΘ. Εύχομαι εις ανώτερα και του χρόνου με ακόμη περισσότερες καινοτομίες και εκθέτες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι «η φετινή ΔΕΘ είναι η πιο επιτυχημένη της τελευταίας δεκαετίας κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα. Επισκέπτεστε Πρόεδρε μια περιοχή, μια Περιφέρεια, που έχει καταφέρει να είναι στο επίκεντρο της προσπάθειας που γίνεται για να επανεκκινήσουμε την πραγματική οικονομία. Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή μας ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης, μια σημαντική αναγνώριση και του έργου που έχει γίνει, αλλά και του γεγονότος ότι έχουμε ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για τρεις συνεχόμενες χρονιές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνονται 523 έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Έργα που αφενός αναβαθμίσουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αφετέρου δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Επειδή γνωρίζω καλά πως προσωπικά πιστεύετε στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ελεύθερης οικονομίας και στην προσέλκυση επενδύσεων, να ξέρετε ότι σ' αυτή την πορεία έχετε και συμμάχους. Συμμάχους αποφασισμένους να αποδείξουν με τη δουλειά τους ότι μόνο αυτός είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Τεχνόπολη για την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο καινοτομίας και νέων τεχνολογιώνστην περιοχή. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Μητσοτάκη για την παρουσία του στην έκθεση. Μας υποστηρίζει και το αποδεικνύει με την παρουσία του», επισήμανε.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συνάντησε στα γραφεία του εθνικού εκθεσιακού φορέα τη διοίκησή του, καθώς στο επιτελείο του φέρεται να επικράτησε η άποψη ότι η συνάντηση αυτή είναι τυπική δεδομένου μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης θα συνόδευαν (όπως και έγινε) στη βόλτα του στα περίπτερα.