Skip to main content

Αντιπολίτευση για διώξεις: Οι ειρωνείες επιστρέφονται στον Μπουτάρη

Αντιδράσεις μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τους διαγωνισμούς Καθαριότητας. Τι δηλώνουν στη Voria.gr Κυριζίδης, Αβαρλής και Κωνσταντινίδης.

Σε στάση αναμονής για την προσωποποίηση των ευθυνών στο ζήτημα των διαγωνισμών του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Αντιπολίτευση, μετά την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που άσκησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης (δείτε εδώ).

Μάλιστα, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ο Εφραίμ Κυριζίδης από την παράταξη «Εντάξει» και ο Γιώργος Αβαρλής από την «Ανοιχτή Πόλη», με δηλώσεις τους στη Voria.gr, ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και κάνουν λόγο για «το τέλος της αλαζονείας της διοίκησης Μπουτάρη».

Οι κ.κ. Κυριζίδης και Αβαρλής είναι τα δύο από τα τρία πρόσωπα (ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος – μέλος της Οικονομικής Επιτροπής είναι από τη συμπολίτευση ο Ανδρέας Κουράκης) που ο κ. Μπουτάρης τους είχε χαρακτηρίσει «τρίο στούτζες», που έψαχναν «εργοστάσιο φάντασμα», μετά τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο του 2016 σε εμπλεκόμενες εταιρείες, που είχαν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς του δήμου.

«Μετά από τις ύβρεις, τις λοιδωρίες και τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκα, ελπίζω αυτή η δυσάρεστη είδηση να αποτελέσει το τέλος της αλαζονείας της διοικήσεως Μπουτάρη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Εφραίμ Κυριζίδης. Όπως τόνισε, «η πόλη χρειάζεται ανθρώπους με ευήκοα ώτα απέναντι στην κριτική και τα κακώς κείμενα». «Θα συνεχίσω να κλείνω τα αφτιά μου στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και θα δραστηριοποιουμαι αυτοδιοικητικά πάντα θεσμικά, με σεβασμό προς τον αντιπολιτευτικό μου ρόλο. Ας αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να χυθεί, αυτό που αιτούμαστε από την αρχή, άπλετο φως στην υπόθεση», υπογράμμισε.
 
«Οι ειρωνείες για το "τρίο στούτζες" επιστρέφονται στον κ. Μπουτάρη. Η άσκηση ποινικής δίωξης επιβεβαιώνει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οι εισαγγελείς θα βρουν αυτούς που ευθύνονται για τις εξελίξεις στην Καθαριότητα», σχολίασε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Γιώργος Αβαρλής.

Κληθείς να σχολιάσει την δικαστική εξέλιξη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Μιχάλης Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για «ρωγμή το προφίλ της διοίκησης Μπουτάρη». «Στο πολιτικό κομμάτι η εξέλιξη θίγει τη διοίκηση η οποία είχε υπερασπιστεί τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Στο ποινικό κομμάτι καλό είναι να μην κάνουμε γρήγορες κρίσεις, καθώς η δικαστική έρευνα θα δείξει την πραγματική διάσταση», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η παράταξη «Εντάξει» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το θέμα των διαγωνισμών της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου  Θεσσαλονίκης αποκτά ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις. Η παράταξή μας από  την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει την υπόθεση και είχε αναδείξει το  θέμα, μετά από σοβαρό και συστηματικό έλεγχο. Παρουσίασε συγκεκριμένα  στοιχεία, επισημαίνοντας την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης. Επισήμανση  που έγινε με κάθε θεσμικό τρόπο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της  Θεσσαλονίκης. Αποδείξαμε, έτσι, ότι και σε αυτήν την υπόθεση, ασκούμε  υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Αναμένουμε τις εξελίξεις έχοντας  πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».