Skip to main content

Κυρίζογλου: Καθαρίστε τον χείμαρρο Δενδροποτάμου για να έχουμε νερό

Λόγω βροχοπτώσεων και εξαιτίας του ότι η κοίτη του χειμάρρου δεν έχει καθαρισθεί, ανεβαίνει η στάθμη του νερού και τότε εμφανίζεται θολό, σημειώνει.

Την επιτακτική ανάγκη καθαρισμού του χειμάρρου του Δενδροποτάμου υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου προκειμένου, όπως αναφέρει, να μην υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών αλλά και διακοπών στην υδροδότηση. 

«Αν δεν καθαρισθούν οι εκβολές και η κοίτη του χειμάρρου του Δενδροποτάμου και των ρεμάτων τα οποία καταλήγουν στο χείμαρρο αυτό, αφενός διατρέχουμε τον κίνδυνο πλημμυρών αφετέρου θα υπάρχει διακοπή της υδροδότησης των περιοχών μας (όπως συνέβη χθες και σήμερα) οι οποίες υδροδοτούνται από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ που βρίσκεται δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου του Δεδροποτάμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετώπίζει η πόλη με τη διακοπή νερού λόγω αυξημένης θολότητας, υπογραμμίζει ότι όταν λόγω έντονων βροχοπτώσεων και εξαιτίας του ότι η κοίτη του χειμάρρου δεν έχει καθαρισθεί, ανεβαίνει η στάθμη του νερού και τότε εμφανίζεται θολό νερό και λάσπη στο δίκτυο υδροδότησης.