Skip to main content

Κίτρινος Θεός έγραψε ιστορία

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, ο Άρης επικράτησε με 1-0 της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Χαβίτο στο 59’ πέτυχε με καταπληκτικό τρόπο το μοναδικό γκολ της συνάντησης για τ
Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, ο Άρης επικράτησε με 1-0 της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Χαβίτο στο 59’ πέτυχε με καταπληκτικό τρόπο το μοναδικό γκολ της συνάντησης για τους «κίτρινους» που έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ με σημαντικότερη το δοκάρι του Κόκε στο 70’.

Σταθερά… 4-4-2

Με πολλά προβλήματα και με αρκετές απουσίες εμφανίστηκε ο Άρης στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πιστός στις απόψεις του παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με τους Ρουίς-Κόκε στην επίθεση και τον Κώστα Μενδρινό στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πιο αμυντική η… διάθεση της Ατλέτικο και του Κίκε Φλόρες που προτίμησε το 4-4-1-1 με τον Ντιέγκο Φορλάν μόνο του στην κορυφή και τον Τιάγκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ουρουγουανό άσο.

Με πάθος από την εξέδρα…

Οι «κίτρινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι υποβοηθούμενοι και από το πάθος των φιλάθλων τους γέμισαν το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ντε Χέα μόλις στο 3ο λεπτό όταν και ο Χαβίτο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας ψηλά τους Μαδριλένους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν… μπάλες και να δημιουργήσουν φάσεις στην ισπανική εστία.

«Άφαντος» Φορλάν

Οι «ροχιμπλάνκος» ξεπέρασαν το αρχικό σοκ και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση δειλά-δειλά από το 20’ και μετά, ενώ ο Μιχάλης Σηφάκης απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 24’ από ένα μακρινό σουτ του Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο, σχεδόν δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα, χαμένος μέσα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Άρη. Μπορεί η Ατλέτικο να ισορρόπησε το παιχνίδι από το 20ο λεπτό κι έπειτα, ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν μάλιστα στο γκολ στο 32’ με τον Ρουίς, με τον διαιτητή της αναμέτρησης ωστόσο να το ακυρώνει σωστά, καθώς ο φορ από την Γουατεμάλα είχε κοντρολάρει τη μπάλα με το χέρι.

Στο ίδιο στυλ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση του σουτ του Φορλάν στο 42’.

Κινήσεις από Φλόρες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την θέση του Ραούλ Γκαρσία με τον νεαρό Βραζιλιάνο να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του και να απειλεί τον Σηφάκη στο 49’ με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι «κίτρινοι» πάντως δεν πτοήθηκαν από την κίνηση του Κίκε Φλόρες και διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από το γκολ στο 50’ όταν και ο Ρουίς δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού.

«Γκολάρα» Χαβίτο

Στο «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων στην εστία του Ντε Χέα συνεχίστηκε με αμείωτο βαθμό και κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 στο 59’ με τον Χαβιέ Χαβίτο. Ο Ισπανός κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και με σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από παίκτες και οπαδούς. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Κόκε σημάδεψε το δεξί δοκάρι των Μαδριλένων με τον Ρουίς να νικιέται στην συνέχεια από τον Βαλέρα και να μη μπορεί να σκοράρει σε κενή, από τερματοφύλακα, εστία.

Άντεξε στην πίεση…

Ο Κίκε Φλόρες από την πλευρά του συνέχισε τις διορθωτικές από τον πάγκο του σε μία προσπάθεια να πιέσει και να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση. Οι «ροχιμπλάνος» μάλιστα, λίγο έλειψε να σκοράρουν σε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο 79’ με τον Σηφάκη αρχικά να αποκρούει και τον Κόστα στην συνέχεια να παίρνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η απάντηση των γηπεδούχων στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες ήταν άμεση, όταν στο 82’ ο Κόκε έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα με τον Άρη να παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ και να παραμένει αήττητο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα του για 42 ολόκληρα χρόνια, την ώρα που ο Χαβίτο «σκότωσε» και πάλι τους συμπατριώτες του μετά και το γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Σαραγόσα τον Σεπτέμβριο του 2007.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ε. Ρ. Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός, Ρουίς (90΄+2΄ Καζναφέρης), Κόκε.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κ. Σ. Φλόρες): Δε Χέα, Bαλέρα, Λόπεθ, Γκοδίν, Ντομίγκεθ, Καμάτσο (77΄ Σουάρες), Τιάγκο, Σιμάο, Μέριδα (60΄ Ρέγες), Ραούλ Γκαρσία (46΄ Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν.