Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πώς σχολιάζει στη Voria.gr o αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος το έγγραφο της Αποκεντρωμένης

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι αμετάβλητη. Ο δήμος και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ομοφωνούν. Συνεπώς, θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου η πολιτική μας απόφαση για παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει την απαιτούμενη θεσμική θωράκιση και να προχωρήσει απρόσκοπτα».

Με αυτή τη δήλωση στη Voria.gr ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, βάζει φραγμό στις ανησυχίες που προκάλεσε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας της σύμβασης για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στο δήμο (δείτε εδώ).

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη έχει ενημερώσει πριν από περίπου δυο εβδομάδες το υπουργείο Εσωτερικών για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τον έλεγχο νομιμότητας και έχει γίνει όλη η απαιτούμενη προετοιμασία προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις, αλλά και τα στοιχεία που ζητούνται ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση του στρατοπέδου.

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα απόφασης ή 'παγώματος' της παραχώρησης. Είναι λανθασμένο να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο η υποβολή ερωτημάτων προς διευκρίνιση για μια τόσο σημαντική σύμβαση. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να μην αφήνουμε σκιές ή να παραπλανούμε τον κόσμο. Η κυβέρνηση, ο δήμος και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης συμφωνούν με την παραχώρηση του στρατοπέδου. Σε συνεργασία, κυβέρνηση και δήμος, θα ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και η πολιτική απόφαση και βούληση θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν απαιτηθεί να θωρακιστεί η απόφαση αυτή περαιτέρω θεσμικά», ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε η Voria.gr χαρακτηρίζουν το όλο θέμα «τυπικό παροχής διευκρινίσεων» και «συνηθισμένη διαδικασία στο πλαίσιο του ελέγχου των συμβάσεων». Επισήμαναν μάλιστα ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι απαντήσεις που θα δοθούν και τα επιπλέον στοιχεία που ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δε θεωρηθούν επαρκή, τότε υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο και η δυνατότητα θεσμικής θωράκισης, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Η παραχώρηση προχωρά κανονικά. Το να υπάρχουν κάποια εμπόδια γραφειοκρατικής φύσεως είναι λογικό. Δεν είναι μια απλή σύμβαση. Αλλά αυτό δε σημαίνει επ' ουδενί αρνητικές εξελίξεις ή διαφορετικές αποφάσεις ή 'πάγωμα' ή ακύρωση της παραχώρησης. Μην ανάγουμε τις τυπικές διαδικασίες σε μείζονα ζητήματα... Δημιουργούνται εσφαλμένες και ψευδείς εντυπώσεις. Η παραχώρηση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση», τόνισαν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στη Voria.gr, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης, τόνισε ότι «είμαστε από την αρχή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Αποκεντρωμένη στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας της σύμβασης. Εμείς θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και έχουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η παραχώρηση θα προχωρήσει». (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ