Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ 130.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

H συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών, λέει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία της Κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ξεκαθαρίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Από το πρωί υπάρξαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε «συμφωνία» της Κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών. «Προς απογοήτευσή τους, όμως, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

»H χθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας  (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Τα κείμενα αυτά  μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τονίζουν οι ίδιες πηγές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ