Skip to main content

Κυβέρνηση: Κοντά η συμφωνία - Θα μπορούσε να είχε κλείσει προ πολλού

«Κλείνει η συμφωνία», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει του αυριανού Brussels Group.

Η συμφωνία κλείνει, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει προ πολλού αν υπήρχε πολιτική βούληση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της συνεδρίαση του Brussels Group αύριο, Τετάρτη.

«Οι δανειστές θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε. Αναζητείται λύση για την Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο. Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση», τόνισε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν θέματα που δεν είναι στο τραπέζι, όπως τα εργασιακά, ενώ για τα δημοσιονομικά, ανέφερε ότι οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και ότι τώρα «κλείνουμε, καθώς τους δώσαμε και εμείς στοιχεία».

Άλλος αξιωματούχος τόνισε ότι στην Ευρώπη, σε υψηλό επίπεδο, υπάρχει επιθυμία λύση στο ελληνικό θέμα. Όπως είπε το ΔΝΤ έχει πιο ήπια στάση στο χρέος και είναι σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ενώ  στην ΕΕ συμβαίνει το αντίθετο. Εκτίμησε ακόμη ότι οι δανειστές θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσει η συμφωνία. Πάντως ερωτηθείς για το ποια είναι η τελευταία  στιγμή, απάντησε: «έχω πει για πολλές τελευταίες στιγμές».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ρόλος του Γιούνκερ είναι θετικός και βοηθάει στη διαπραγμάτευση.

Στη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.