Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

«ΠΡΟΣΟΧΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ

Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός, σχολίασε η κυβέρνηση.

Συστάσεις στον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο να είσαι προσεκτικός, όταν κάνει δηλώσεις για εθνικά θέματα, απηύθυνε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «μετά από την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟ. παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο».

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επεσήμανε τα αυτονόητα: Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ