Skip to main content

Δεν έχει αναδρομική ισχύ η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ, λένε νομικοί

Η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεών της τη ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τον νομικό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα

Για κυβερνητική γκάφα κάνουν λόγο κορυφαίοι νομικοί, σχολιάζοντας την τροπολογία για τη διαγραφή χρεών στη ΣΕΚΑΠ, καθώς, όπως τονίζουν, δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ.

Όπως δήλωσε ο νομικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεών της τη ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στο νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.

Δημητριάδης: Την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ μού την έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, τόνισε πως «είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου».

«Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο», πρόσθεσε.