Skip to main content

ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε διήμερο κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε συμφωνία κηρύσσουν τα δύο κόμματα. Προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη Πέμπτη και Παρασκευή.

Πολιτικές συγκεντρώσεις ενάντια σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές διοργανώνουν τις επόμενες μέρες οι πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στην παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβέρνησης - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», διοργανώνει μέσω των τοπικών κομματικών οργανώσεών του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώσεις την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 7.30 θα γίνει η συγκέντρωση της Βέροιας (Πλατεία Ωρολογίου), στις 7 της Κατερίνης (Πλατάνι) και του Κιλκίς (Πλατεία Ειρήνης), στις 8 της Έδεσσας (Μικροί Καταρράκτες), στις 8 των Γιαννιτσών (Πλατεία ΕΠΟΝ), στις 6 του Πολυγύρου (Πλατεία Δημαρχείου) και στις 7.30 των Σερρών (Πλατεία Ελευθερίας).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο Άγαλμα Βενιζέλου αύριο θα προηγηθεί η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 7 το απόγευμα, με σύνθημα: «Ώρα αγώνα ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο».

Επ' αφορμή της συγκέντρωσης ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Θανάσης Αγαπητός, εξέδωσε την εξής δήλωση: «Μέσα από τις κυβερνητικές διαρροές στα ΜΜΕ, φαίνεται πως η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Τρόικα είναι μια μνημονιακού τύπου συμφωνία, με βασικό στοιχείο τη διατήρηση όλων των μέτρων των μνημονίων, τη φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, το σκληρό χτύπημα στα εισοδήματα σε μισθούς και συντάξεις.

Η ολέθρια για το λαό πολιτική επιλογή να πληρωθεί το χρέος και να υπάρξει αποδοχή του πλαισίου των κανόνων της ευρωζώνης και της ΕΕ, οδήγησε σε διαπραγματεύσεις για το ρυθμό υλοποίησης και τη σκληρότητα μέτρων ενός νέου μνημονίου. Αυτές οι κυβερνητικές επιλογές  επιτρέπουν ΕΕ και δανειστές να εκβιάζουν για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Η παραμονή σε ευρώ και ΕΕ προϋποθέτει αιώνια λιτότητα και συνεχή μέτρα κοινωνικής λεηλασίας.

Καλούμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα εργατικά συνδικάτα και τις κοινωνικές οργανώσεις, την κοινωνικά μαχόμενη Αριστερά και κάθε αγωνιστή.

Να ακουστεί δυνατά το όχι του λαού στη νέα μνημονιακή συμφωνία. Είναι ώρα ρήξης, σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές, με το λαό στο δρόμο και τον αγώνα για να σταματήσει η διαπραγμάτευση, για να μην υπογραφεί η συμφωνία, για μονομερείς ενέργειες ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Για έξοδο από το ευρώ και αποδέσμευση από την ΕΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διεξόδου από τη σκοπιά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων και του λαού.