Skip to main content

Kleemann: Εξαγορά εταιρείας και ανάπτυξη στην Αυστραλία

Ο όμιλος της Kleemann προσθέτει μία ακόμη θυγατρική στο διεθνές του δίκτυο, εξαγοράζοντας το 80% εμπορικής εταιρείας στην Αυστραλία.

 Mέσα στο 2015 ο όμιλος της Kleemann πιάνει το στόχο που είχε θέσει η διοίκησή του και ανακοινώσει πριν ένα χρόνο, στην ετήσια γενική συνέλευση τον Ιούνιο του 2014. Ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος, επεκτείνει το διεθνές δίκτυο του με δύο νέες θυγατρικές στην Ευρώπη και, μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά εταιρείας- συνεργάτη στην Αυστραλία, σε μία αγορά του 1 δις. δολαρίων και σε φάση ανάπτυξης.  

Ο Όμιλος, μέσω της θυγατρικής της στην Αγγλία, της Kleemann Lifts UK Ltd, εξαγόρασε το 80,091% των μετοχών της Εlevator Services Group (Vic) Pty Ltd στο Σύδνεϋ, για 3,6 εκ αυστραλιανά δολάρια. Η εταιρεία θα μετονομαστεί σε Kleemann Elevators Australia Pty Limited.  

Η αγορά της Αυστραλίας με ετήσιο τζίρο για την Κleemann κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, βρίσκεται μέσα στις «top ten» για τον ελληνικό όμιλο.  

Η Kleemann έχει παρουσία στη χώρα των 23 εκατ. κατοίκων τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεργαζόμενη με τοπικές εταιρείες εισαγωγέων, εγκαταστατών και συντηρητών. Ένας από τους συνεργάτες ήταν και η Elevator Services Group, της οποία είναι πλέον κύριος μέτοχος.  

H συγκεκριμένη κίνηση, για μια τόσο μακρινή αγορά, στο νότιο Ειρηνικό, αποφασίσθηκε τελικά καθώς η Αυστραλία δείχνει να προτιμά τους ευρωπαϊκούς ανελκυστήρες, αντί των κινεζικών που επιβαρύνονται από μικρότερο μεταφορικό κόστος, επειδή διαθέτουν υψηλά στάνταρτς προσαρμοσμένα στις αυστραλιανές απαιτήσεις αλλά και επειδή η Kleemann, εν προκειμένω, έχει την άνεση να παράγει customized προϊόντα.  

Έτσι, η Kleemann, αποκτά μία ακόμη θυγατρική, εμπορική, με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της και πέραν του Σύδνεϋ και της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε όλη τη χώρα.  Πέραν αυτού, έρχεται πλησιέστερα σε μία ακόμη μεγάλη αγορά, αυτή της Ινδονησίας.     

Η απόκτηση θυγατρικής στην Αυστραλία, ήταν το δεύτερο βήμα πύκνωσης του διεθνούς δικτύου του Ομίλου, αφού το Μάιο του 2015 ίδρυσε εμπορική θυγατρική στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας με επωνυμία Kleemann  Dizala D.o.o., ενώ όπως έχει γραφεί, στόχος είναι η σύσταση εμπορικής εταιρείας και στη Γερμανία.  

Ο Όμιλος, που πραγματοποιεί το 90% των πωλήσεών του στη διεθνή αγορά, μπήκε στο 2015 με αύξηση τζίρου κατά 23%, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε για το α’ τρίμηνο και συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς.