Skip to main content

Κλείδωσε ο Τάσος Εμμανουηλίδης στην προεδρία της ΝΔ Θεσσαλονίκης

«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες ο διάδοχος του Δημήτρη Τσάμη στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Του Δημήτρη Κούρου 
 
«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες ο διάδοχος του Δημήτρη Τσάμη στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ο νέος ισχυρός άνδρας των «γαλάζιων» της Θεσσαλονίκης θα είναι –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης.
 
Πηγές ανέφεραν στη Voria.gr ότι «είναι τυπικό πλέον το ζήτημα. Η επιλογή έχει γίνει και απομένει η τυπική ανακοίνωση».
 
Ο Τάσος Εμμανουηλίδης ήταν το φαβορί για την κατάληψη της θέσης του παραιτηθέντος προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Τσάμη. Η τοπική κομματική οργάνωση τις επόμενες μέρες –οι πληροφορίες αναφέρουν το αργότερο ως τις 15 Ιανουαρίου- θα αποκτήσει επικεφαλής, καθώς επί τουλάχιστον ενάμιση μήνα ήταν ακέφαλη.
 
«Ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή. Μάθαμε ότι πλέον το μόνο που μένει είναι να πάει το… χαρτί από το Μέγαρο Μαξίμου στη Συγγρού και να κοινοποιηθεί. Ζήτημα ωρών ή ημερών, δεδομένης της εορταστικής περιόδου», έλεγε κομματικό στέλεχος.
 
Περιγράφοντας τον κ. Εμμανουηλίδη στελέχη της τοπικής ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι η κοινή συνείδηση των οργανωμένων στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Από μαθητής είναι οργανωμένος και γνωρίζει πολύ καλά τα τοπικά κομματικά θέματα. Είναι συνεπής, χαμηλών τόνων, ιδιαιτέρως αποτελεσματικός και άνθρωπος της προσφοράς. Ειδικά σε ό,τι αφορά την παράταξη. Από το Λύκειο είναι στην ΟΝΝΕΔ, όταν γραμματέας ήταν ο κ. Τσάμης και με επικεφαλής και το σημερινό γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, κ. Φώτο. Είναι παρών σε όλες τις κομματικές διαδικασίες με όλους τους προέδρους της ΝΔ και για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης είναι η ‘κοινή συνισταμένη’, η συνείδηση της παράταξης. Συμφωνούσε, διαφωνούσε ήταν πάντα μέσα στην παράταξη. Ο καλός στρατιώτης…».
 
Ο κ. Εμμανουηλίδης έχει άριστες σχέσεις και δεσμούς με τον κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, αλλά και με όλα τα κορυφαία κομματικά στελέχη της ΝΔ, ενώ είναι και φανατικός υποστηρικτής της ομάδας του Άρη.
 
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1964 όπου και ζει μόνιμα. Είναι δικηγόρος και πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΑΠΘ. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία στην Θεσσαλονίκη ως Δικηγόρος παρ’ Εφέταις και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELEXPO ΑΕ, νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας “Θεσσαλονίκη 1997”. Εκλέχθηκε το 1994 δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στη δημαρχιακή επιτροπή και στην επιτροπή πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο διοικητικό συμβούλιο της Σχολής Τυφλών (ως εκπρόσωπος του Δήμου). Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ, TV-100, FM-100), και του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης (ως γενικός γραμματέας). Γνωρίζει άριστα γερμανικά και πολύ καλά αγγλικά. Παράλληλα με τις επιστημονικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες έχει να παρουσιάσει εκτενή πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.