Skip to main content

«Κλείνει το μάτι» για απολύσεις στο Δημόσιο ο Δασκαλόπουλος

Τις άμεσες καταργήσεις και συγχωνεύσεις των ζημιογόνων δημόσιων οργανισμών, με παράλληλες απολύσεις εργαζομένων, ζητάει έμμεσα ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Τις άμεσες καταργήσεις και συγχωνεύσεις των ζημιογόνων δημόσιων οργανισμών προτείνει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος. ««Eνας τρόπος υπάρχει για να πείσουμε τους δανειστές μας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων», παρατήρησε, και αυτός είναι να εφαρμόσουμε και να επιταχύνουμε την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το μνημόνιο, καταλύοντας το υπερτροφικό και σπάταλο κράτος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.

«Τώρα πρέπει να εξυγιάνουμε τις ΔΕΚΟ και να καταργήσουμε κάθε άχρηστο δημόσιο φορέα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ενώ ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους υπαλλήλους, ωστόσο έχει απολέσει ήδη 160 χιλιάδες υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο, και γι΄ αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο κροκοδείλια δάκρυα».