Skip to main content

Κλειστά αεροδρόμια στη Γαλλία εξαιτίας της στάχτης

Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού, το Ρουασί και το Ορλί θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 11 το βράδυ τοπική ώρα, λόγω του νέφους στάχτης από την έκρηξη του παγετώνα στην Ισλανδία. Σοβαρές δι
Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού, το Ρουασί και το Ορλί θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 11 το βράδυ τοπική ώρα (12 ώρα Ελλάδας), λόγω του νέφους στάχτης που προέρχεται από την έκρηξη του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ.

Ο διάδρομος του Μπουργέ, στα βόρεια του Παρισιού, όπου πραγματοποιούνται πτήσεις εξωτερικού, θα μπορούσε επίσης να κλείσει στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ενώ πολλά άλλα αεροδρόμια αναμένεται να κλείσουν, ανέφερε η γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

«Η Air France ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις από τις 1.700 που εκτελούνται κατά μέσο όρο την ημέρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η εναέρια κυκλοφορία διαταράχθηκε σοβαρά στη Γερμανία, στα βόρεια της οποίας το νέφος της στάχτης αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα.

Περίπου 140 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο της χώρας και το τρίτο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχείρισης του αερολιμένα, Fraport. Πρόκειται για πάνω από το 10% της ημερήσιας κυκλοφορίας.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD θεωρεί πιθανό το μερικό κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας μέσα στις επόμενες ώρες.

Στην ακύρωση 635 πτήσεων λόγω του κλεισίματος διάφορων ευρωπαϊκών αεροδρομίων προχώρησε και η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ακυρώσει 635 πτήσεις στις 870 που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μάνζι, η εκπρόσωπος Τύπου της πρώτης αεροπορικής εταιρείας της Σκανδιναβίας.