Skip to main content

«Σφράγισε» την πρωτιά κι έδωσε ραντεβού στα αστέρια ο ΠΑΟΚ (video)

Ενημερωθείτε μέσω της Voria.gr για την εξέλιξη της σημαντικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Super League «σφράγισε» ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της μίνι διοργάνωσης.

Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Γεμάτη ένταση ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο γήπεδο της Τούμπας που βρέθηκαν περισσότεροι από 20.000 οπαδοί των «ασπρόμαυρων».

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Ροντρίγκες στο 18’. Μετά από όμορφη συνεργασία των Αθανασιάδη και Πέλκα ο τελευταίος πάσαρε στον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης εδώ

Η απάντηση των «πράσινων» ήρθε οχτώ λεπτά αργότερα. Ο Λουντ έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Βίτορ, καταλήγοντας στα δίχτυα του Γλύκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν κάκιστο, τουλάχιστον μέχρι το 70’ όταν και οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς.

Η φάση της αναμέτρησης έγινε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος των 90’. Ο Πέτριτς μετά από όμορφη ατομική ενέργεια έκανε το δυνατό σουτ με το δεξί, με τον Γλύκο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Λέοβατς (Σκόνδρας 68′), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 60′), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 80′)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ (Βλαχοδήμος 75′), Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63′), Κλωναρίδης (Πέτριτς 80′), Λέτο

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

90+4' Τέλος στην αναμέτρηση. 

90+1' Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον προωθημένο Στιλ να πιάνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου. 

90' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ροντρίγκες, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ. 

88' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ροντρίγκες να σουτάρει και τον Μολέδο να διώχνει με το κεφάλι. 

86' Ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Πέτριτς κάνει το κοντρόλ με το στήθος και σουτάρει αμέσως με το δεξί, με τον Γλύκο να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ. 

79' Απαντά στις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης κάνει την πάσα με το κεφάλι για τον Χαρίση ο οποίος με προβολή προλαβαίνει τον Στιλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τελευταίου. 

77' Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπουμάλ βγάζει μπαλιά από τα δεξιά, ο Βλαχοδήμος στρώνει την μπάλα στον Κουτρουμπή ο οποίος σουτάρει με τη μία, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου. 

* Πολύ κακό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται φανερά αγχωμένος. Ο Παναθηναϊκός έχει τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Γλύκου. 

46' Ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Πιο δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί με το φανταστικό γκολ Ροντρίγκες. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε άμεσα με το τυχερό γκολ του Λουντ, παίρνοντας παράλληλα την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο. 

45+1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

28' Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να απαντήσει με τον Τσίμιροτ να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

26' ΓΚΟΟΟΛ! Ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να ισοφαρίσει άμεσα το γκολ του Ροντρίγκες. Ο Λουντ έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Βίτορ και κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

18' ΓΚΟΟΟΛ! Στη δεύτερη ευκαιρία του ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ανοίξει το σκορ. Μετά από όμορφη συνεργασία των Αθανασιάδη και Πέλκα ο τελευταίος πασάρει στον Ροντρίγκες ο οποίος με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

* Πάνω από 20.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις κερκίδες της Τούμπας.

6' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα ο Μαλεζάς κάνει το γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Στιλ να απομακρύνει με εντυπωσιακό τρόπο. 

1’ Έναρξη της σημαντικής αναμέτρησης για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς,Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ Χαρίσης, Ροντρίγκες, Πέλκας, Αθανασιάδης

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ, Εβαντζελίστα, Κλωναρίδης, Λέτο