Skip to main content

Σκοπιανό: Κλειστό το δημαρχείο Έδεσσας λόγω... αλλαγής ονόματος (vid)

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε συμβολική την κίνηση, τονίζοντας ότι η συμφωνίαθα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των Βορειοελλαδιτών

Της Αρετής Τασούλα

Σε συμβολικό κλείσιμο του δημαρχείου της Έδεσσας προχώρησε ο δήμαρχος, κ. Δημήτρης Γιάννου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ στο Σκοπιανό.

Ο δήμαρχος ανήρτησε πανό έξω από το κτήριο το οποίο αναγράφει «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ», κίνηση «αλληγορική» όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος και η οποία έχει ένα «βαθύ νόημα για αυτούς που είναι Μακεδόνες. Γιατί αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Μακεδόνες».

Ο κ. Γιάννου, μιλώντας στη Voria.gr, κάνει λόγο για συμφωνία που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των Βορειοελλαδιτών, ενώ στο προσεχές διάστημα ο ίδιος εκτιμά πως «αρκετές πόλεις θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομά τους».

«Δυστυχώς τα συλλαλητήρια θα μείνουν στην ιστορία ως φολκλορικές εκδηλώσεις και πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό» συνέχισε ο δήμαρχος και απηύθυνε έκκληση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου, να καλέσουν όλους τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους για να παρθεί μία σοβαρή απόφαση.

«Δεν αρκεί κάθε δημοτικό συμβούλιο να εκδίδει ψηφίσματα κατά της συμφωνίας. Πρέπει όλοι μαζί να διαδηλώσουμε σε κοινή πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για κάτι τόσο σημαντικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιάννου επεσήμανε πως το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό συμβολικά, ωστόσο «δεν μπορώ να υποβάλλω στους υπαλλήλους να ακολουθήσουν τη δική μου θέση. Παρόλα αυτά» κατέληξε «νομίζω ότι όλη η πόλη θα μας ακολουθήσει σε αυτό το εγχείρημα».

Πηγή βίντεο: edessaika.gr