Skip to main content

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της Κ. Μακεδονίας λόγω χιονιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε πολλούς δήμους της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλας και του Κιλκίς, λόγω χιονόπτωσης

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον Πολύγυρο και στα γειτονικά χωριά, καθώς και στις ορεινές περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη, όπως Αρναία, Μεγάλη Παναγία κ.α..

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από τον δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε πως σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλες τις σχολικές μονάδες στην Γαλάτιστα, στον Πολύγυρο, στα Βραστά και στον Ταξιάρχη. «Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες στον Δήμο Πολυγύρου θα λειτουργήσουν κανονικά», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, στη Βόρεια Χαλκιδική, τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης από Στρατονική, Στάγειρα, Μεγάλη Παναγία και πάνω θα είναι κλειστά.

Πιερία

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία της Πιερίας, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το ίδιο θα συμβεί και στον δήμο Πύδνας.

Ημαθία

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία σήμερα και στον δήμο Βέροιας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, δεν θα λειτουργήσουν:

- Τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας στην ΤΚ Ριζωμάτων

- τα Δημοτικά Σχολεία στην ΤΚ Τριποτάμου, στην ΤΚ Ράχης, στην ΤΚ Ασωμάτων, στην ΤΚ Αγίας Βαρβάρας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και το 9ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

- τα σχολεία της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή Γιοτζαλίκια και Πανόραμα Βέροιας

Πέλλα

Και ο δήμος Πέλλας ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης.

Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη, κλειστές θα παραμείνουν οι εξής σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Αλμωπίας: Δημοτικό Σχολείο Νότιας, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Περίκλειας, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Θεοδωρακείου, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σαρακηνών, όπως επίσης και ο Παιδικός Σταθμός Περίκλειας.

Κιλκίς

Παράλληλα, οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Από το πρωί στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν 40 εκχιονιστικά μηχανήματα.