Skip to main content

Κλειστή έμεινε η Μ. Αλεξάνδρου για πάνω από 13 ώρες από τους πρόσφυγες

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για πάνω από 13 ώρες, από χθες στις 17.30 έως σήμερα στις 06.50 περίπου όπου και αποχώρησαν οι πρόσφυγες.

Για περισσότερες από 13 ώρες κράτησαν κλειστή χθες πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και αλληλέγγυοι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

Χθες το απόγευμα περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν προς το γερμανικό προξενείο. Στην περιοχή έφτασαν περίπου στις 17.30 και από εκείνη την ώρα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους οι πρόσφυγες έβαζαν μουσική και χόρευαν στη μέση του οδοστρώματος.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για πάνω από 13 ώρες, έως σήμερα στις 6.50 το πρωί περίπου όπου και αποχώρησαν. Τα 100 άτομα που είχαν μείνει στη διαμαρτυρία επέστρεψαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου και θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Από τη διακοπή της κυκλοφορίας μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Από σήμερα το πρωί η λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυοι διαμαρτύρονται, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων.