Skip to main content

Κλειστοί ξανά τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί - Κινητοποιήσεις από ΚΕΔΕ

Τη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιo της ΚΕΔΕ, με θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου μετά την άκαρπη συνάντηση της αντιπροσωπείας ΚΕΔΕ, των Προεδρείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και της ΔΟΕ με τους αρμόδιους υπουργούς, για τη σχεδιαζόμενη ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με την οποία έχει εκφράσει εξ αρχής τη διαφωνία της.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, όπου θα κατατεθεί λίστα με υπογραφές γονέων που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιo της ΚΕΔΕ, με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε την πρόταση με την οποία συνηγορούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ή να υπάρξει η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της.

Παράλληλα διατύπωσε την πρόταση  να συσταθεί άμεσα μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, όπως επισήμανε, η καταγραφή των προβλημάτων στις δομές και η αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να συζητηθούν πιθανές τροποποιήσεις και δυνατότητες ευελιξίας της προωθούμενης απόφασης προκειμένου να είναι εφαρμόσιμη, κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία από το υπουργείο προσδιορίζεται στα 3 χρόνια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και δήλωσε την πρόθεση του να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν, κατόπιν όμως της ψήφισης του Νόμου.