Skip to main content

Κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Είχαν προηγηθεί ανάλογες κλοπές στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα, καθώς και στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου.

Και τρίτη κλοπή ιατρικών μηχανημάτων σημειώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με την αξία τους να αποτιμάται περίπου στα 100.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι έκλεψαν μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Σύμφωνα πληροφορίες του LamiaReport, τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια στον τέταρτο όροφο του ιδρύματος και ήταν κλειδωμένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κλαπεί τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια,

Στο νοσοκομείο υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες.

Όπως αναφέρει το LamiaReport, όλα δείχνουν για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία). Επίσης οι δράστες είναι πολύ πιθανό να έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σημειώθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα, καθώς και στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου.