Skip to main content

Κόλλια: Ο Φίλης δεν μπορεί να διαρρήξει τη σχέση εκκλησίας - κράτους

Όποιος πιστεύει ότι η Εκκλησία μπορεί να βγει από την καθημερινότητα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λαό, είπε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Τη σχέση εκκλησίας - κράτους υπερασπίστηκε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας πως «κανένας Φίλης ή όποιοι άλλοι δεν μπορούν να τη διαρρήξουν».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98, είπε ότι αυτό συμβαίνει «όχι γιατί φοβόμαστε την Εκκλησία αλλά γιατί υπάρχει σεβασμός και όποιος πιστεύει ότι η Εκκλησία μπορεί να βγει από την καθημερινότητα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λαό».

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά υποστήριξε ότι με την αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας υπήρξε μια εκτόνωση στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως σημείωσε, ότι όποιος αποχωρεί απαξιώνεται κιόλας.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική πολιτική, η κ. Κόλλια παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση που περνά ο Ελληνας πολίτης», είπε. Ωστόσο δεν έκρυψε την αισιοδοξία της μετά το θετικό μήνυμα που εξέπεμψε το χθεσινό Eurogroup.