Skip to main content

Κόλλιας για ΕΝΦΙΑ: Να μην επιβάλλεται μόνο για να μπαλώνονται τρύπες

Ο φόρος στα ακίνητα να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων, τονίζει ο πρόεδρος του ΟΕΕ

Η φορολογία στα ακίνητα πρέπει να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων και όχι να έχει μόνον εισπρακτικό χαρακτήρα, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ για το 2016.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας, «το ζητούμενο είναι η φορολογία στα ακίνητα: Πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και, δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων».

Ακόμη, αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούμε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα».

«Ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, το επισημάναμε από την αρχή. Ότι ο συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύει το φορολογικό βάρος, επίσης», αναφέρει, ακόμη, ο ίδιος και συμπληρώνει:

«Πλέον, όμως, αυτό, που ζει φέτος η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο».

«Με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για το συμπληρωματικό φόρο, και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο για πολλούς ιδιοκτήτες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.