Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΠΡΩΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το κόμμα του Δημοκρατικού Κέντρου, που ίδρυσε ο γερουσιαστής, πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε, έλαβε τις περισσότερες ψήφους για τη Γερουσία.

Μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Κολομβία στις εκλογές της Κυριακής αναδείχθηκε το Δημοκρατικό Κέντρο, το οποίο αντιτάχθηκε απόλυτα στη συμφωνία ειρήνης με τη FARC ενώ το πολιτικό κόμμα στο οποίο μετασχηματίστηκε η αφοπλισμένη οργάνωση των πρώην ανταρτών έλαβε λιγότερο από το 1% των ψήφων.

Το κόμμα του Δημοκρατικού Κέντρου, που ίδρυσε ο γερουσιαστής, πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε, έλαβε τις περισσότερες ψήφους για τη Γερουσία, το 16%, ενώ συγκέντρωσε ίσο ποσοστό των ψήφων για τη Βουλή, αλλά σε αυτή κατατάσσεται δεύτερο, μετά τους Φιλελεύθερους.

Το Δημοκρατικό Κέντρο διεξήγαγε μια εκστρατεία στην οποία κεντρική θέση είχε η εναντίωσή του στη συμφωνία ειρήνης, πάντως με δεδομένο ότι δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία (αναμένεται να καταλάβει 19 έδρες στη Γερουσία και 33 στη Βουλή), δεν αναμένεται να μπορέσει να ακυρώσει τη συμφωνία όπως σκόπευε.

Τρία μετριοπαθή κόμματα που ανήκαν στην κυβερνητική συμμαχία του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος καταλαμβάνουν πάντως περισσότερες ψήφους από την παράταξη του Ουρίμπε συνολικά, το 43% των ψήφων για τη Γερουσία και το 38% αυτών για τη Βουλή, ενώ τα κόμματα της κολομβιανής αριστεράς εξασφάλισαν περί το 11% των ψήφων και για τα δύο σώματα.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ