Skip to main content

Κομισιόν:Βάσει εκτιμήσεων κινδύνου οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

Εκπρόσωπος είπε ότι βάσει του κώδικα Σένγκεν οι αστυνομικοί έλεγχοι επιτρέπονται και μάλιστα ενθαρρύνονται αντί των πλήρων συνοριακών ελέγχων.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι «οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν μη συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βάσει εκτιμήσεων κινδύνου».

Η εν λόγω ενημέρωση από τις αρχές του Βελγίου έρχεται μετά από ερώτημα που υπέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής με αφορμή καταγγελίες Ελλήνων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Υπενθύμισε, δε, ότι με βάση τον κώδικα συνόρων Σένγκεν, οι αστυνομικοί έλεγχοι επιτρέπονται και μάλιστα ενθαρρύνονται αντί των πλήρων συνοριακών ελέγχων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται και σε άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης μετά την Γερμανία σε επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, προφανώς υπό τον φόβο εισόδου παράτυπων μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ευρωπαϊκές χώρες, έγιναν γνωστοί την Τρίτη από Έλληνες ευρωβουλευτές.