Skip to main content

Κομνηνός: Έχουν προοπτική στο Champions League ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην απήχηση που έχει το BCL αλλά και στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Παναθηναϊκού στον θεσμό

Για το Basketball Champions League και την πρόκριση των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην επόμενη φάση του θεσμού μίλησε στον ρ/σ «Arena», ο Πάτρικ Κομνηνός.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην απήχηση που έχει το BCL αλλά και στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Παναθηναϊκού στον θεσμό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Κομνηνός:

Για το φετινό Basketball Champions League: «Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο όγκο αγώνων με μεγάλη επιτυχία, πλέον είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τις επόμενες φάσεις που θα έχουν και μεγάλο αγωνιστικό στο δρόμο για το Final 4. Η αποτίμηση μας βασίζεται στα σχόλια των ανθρώπων των ομάδων. Τα σχόλιά τους μέχρι στιγμής είναι θετικά. Όσον αφορά στην παροχή των υπηρεσιών που τους προσφέρουμε, στα οργανωτικά θέματα που ρίχνουμε βάρος, έτσι ώστε να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες προσπαθούμε να βελτιώσουμε το μπάσκετ οργανωτικά σε όλη την Ευρώπη».

Για την πρόκριση των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Και οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να διεκδικήσουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, κάτι που είχε μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Στο τέλος τερμάτισαν και οι δύο τρίτοι στον όμιλό τους, κάτι που τους δίνει και προοπτική για το μέλλον. Θα δούμε και την κλήρωση της ερχόμενης Τετάρτης για να διαπιστώσουμε το μέλλον τους στην διοργάνωση».

Για την υποδοχή της διοργάνωσης από τις τρεις ελληνικές ομάδες: «Έχουμε στις τάξεις μας τρεις από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας που έχουν γνώση κι εμπειρία από την Ευρώπη. Ομάδες με ιστορία, με τις οποίες έχουμε πολύ καλή συνεργασία και οι ίδιες έχουν αποτιμήσει την εμπειρία αυτή, ως πολύ θετική».

Για το σύστημα διεξαγωγής από εδώ και στο εξής: «Έχουμε αγώνες νοκ-άουτ με εντός κι εκτός έδρας αγώνες. Υποστηρίζουμε αυτή την λογική. Δηλαδή, να παίζει μία ομάδα εντός και μετά εκτός. Και όποιος έχει την καλύτερη διαφορά σε πόντους προκρίνεται, εφόσον υπάρχει από μία νίκη. Έτσι μετράει κάθε ματς, κάθε καλάθι και διασφαλίζεται το ενδιαφέρον σε κάθε παιχνίδι. Μετά στα προημιτελικά έχουμε την ίδια κλήρωση. Την Τετάρτη θα κληρωθεί ο γύρος και των ''16'' και των ''8'' κι έπειτα μόλις μάθουμε τις τέσσερις κορυφαίες, πάμε στο Final 4 με τους τελικούς και τους ημιτελικούς, όπως είθισται».

Για την απήχηση που έχει η διοργάνωση: «Πρόσφατα μάθαμε από έγκυρα μέσα ότι είμαστε η πρώτη διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη στα social media. Στο Facebook έχουμε ξεπεράσει το 1.000.000 φίλους, όπως προσμετράται στο συγκεκριμένο μέσο, το οποίος μας καθιστά το νούμερο ένα διοργάνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού ανταποκρινόμαστε σε μία νεότερη γενιά φιλάθλων, οι οποίοι είναι πολύ πιο ενεργοί σε αυτά τα μέσα».

Για πιθανή συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Champions League: «Δεν έχουμε κάτι να πούμε αυτήν την ώρα για όσα συμβαίνουν με τον Παναθηναϊκό και την Euroleague. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πλέον, όμως, το Champions League στα μάτια κάποιων ανθρώπων με άποψη και εμπειρία, θεωρούμαστε ως υγιή εναλλακτική. Προσπαθούμε για αυτό προσφέροντας την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Αυτό είναι το ζητούμενο. Μόνο έτσι μεγαλώνει μία διοργάνωση. Τα πέντε χρόνια που πέρασα στην UEFA αυτό μου δίδαξαν. Μόνο αν παρέχεις υπηρεσίες στις ομάδες, μπορείς να γιγαντωθείς και να πρωταγωνιστεί. Τότε, οι ομάδες θα θέλουν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση και να προσπαθούν να προκριθούν μέσω των πρωταθλημάτων των χωρών τους. Έτσι αναβαθμίζεται η διοργάνωση, τα εθνικά πρωταθλήματα και το μπάσκετ γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη το μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη από 500 ομάδες».

Για το μέλλον της διοργάνωσης: «Πάντα πιστεύω ότι οποιαδήποτε διοργάνωση πρέπει να δοκιμαστεί τουλάχιστον για τρία χρόνια στην αρχική της μορφή. Το μπάσκετ στο παρελθόν έχει πληγεί στον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών του. Καμιά φορά ορθά, άλλες φορές λανθασμένα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι για να γίνει μία σωστή αποτίμηση, θα πρέπει μία διοργάνωση θα πρέπει να περάσει με ένα μοντέλο για τουλάχιστον τρία χρόνια. Εμείς έχουμε 32 ομάδες, τέσσερις ομίλους των οκτώ και έτσι θα συνεχίσουμε και του χρόνου. Έτσι θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε μία συγκεκριμένη ταυτότητα και να μην αλαλάζουμε κάθε χρόνο κάτι που δεν εξυπηρετεί την αγορά, τους χορηγούς, τις ομάδες και τον κόσμο που θέλει συνέπεια. Αυτό είναι κάτι που εδραιώνει μία διοργάνωση. Ζούμε σε έναν κόσμο πολλών επιλογών. Έτσι όσο πιο σταθερή και δεδομένη γίνεται μία συνήθεια, τόσο πιο εύκολο γίνεται να μεγαλώσει».

Για το επόμενο μεγάλο ραντεβού του Basketball Champions League: «Την ερχόμενη Τρίτη έχουμε μία συνάντηση με τις 16 ομάδες που έχουν προκριθεί. Θα έχουμε σεμινάρια εργασίας, για να κοιτάξουμε τα επόμενα μας βήματα. Την Τετάρτη θα γίνει η κλήρωση για την φάση των "16" και των "8"».