Skip to main content

Κομοτηνή: Ακατάπαυστη η βροχόπτωση-Κλειστά 3 δημοτικά και νηπιαγωγείο

Δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, τα Δημοτικά Σχολεία Βάκου, Αμαράντων και Ισάλου, καθώς και το Νηπιαγωγείο των Αμαράντων.

Ακατάπαυστα βρέχει στη Ροδόπη και στην Κομοτηνή από τις πρώτες χθεσινοβραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά του νομού, και μικροπροβλήματα στο αστικό οδικό δίκτυο της πόλης της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τη “Μηχανοργάνωση Δημόκριτος”, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πέσει 91,3 χιλιοστά νερού, εκ των οποίων τα 77,2 από τις 23:39. Ολόκληρο τον τελευταίο μήνα, δε, έχουν πέσει 106 χιλιοστά βροχής.

Κλειστά 3 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών

Δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, τα Δημοτικά Σχολεία Βάκου, Αμαράντων και Ισάλου, καθώς και το Νηπιαγωγείο των Αμαράντων. Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών, σε συνεννόηση με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με το inkomotini.news, οι «παγίδες» που έχουν δημιουργηθεί ως απόρροια των ανωτέρω φαινομένων στο οδικό δίκτυο, υπαγόρευσαν την απόφαση να μη γίνουν ούτε σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών γυμνασίου και λυκείου, από τους συγκεκριμένους οικισμούς, στις σχολικές μονάδες της Κομοτηνής και της Ξυλαγανής.

Φωτογραφίες - βίντεο: inkomotini.news