Skip to main content

Κομοτηνή: Σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για τη ΣΕΚΑΠ

Στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα συζητηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ.

Κρίσιμη συνεδρίαση θα είναι η σημερινή στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής καθώς στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί η ανακοπή και το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά της ατομικής ειδοποίησης πληρωμής που κοινοποίησε το Τελωνείο Ξάνθης στην καπνοβιομηχανία την περασμένη Πέμπτη σε συνέχεια της επικύρωσης προστίμου ύψους 38,2 εκατ.ευρώ από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

«Εάν ληφθεί η προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα ουσιαστικά. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα πλέον», υπογράμμισε χθες ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. 

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τον κ.Λυκουρέζο, εφόσον υπάρξει θετική απόφαση του δικαστηρίου, την επόμενη εβδομάδα η ΣΕΚΑΠ θα προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με την απόφαση να προσδιορίζεται σε μία διετία αλλά τουλάχιστον η εταιρεία θα μπορεί να διακινεί και να εξάγει τα προϊόντα της.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας. Η επιβολή προστίμου αφορά τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2009.