Skip to main content

Κομοτηνή: τουριστική πολιτιστική διαδρομή 24 σημείων

Μουσεία, μνημεία και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος προσφέρει η τουριστική πολιτιστική διαδρομή των 24 σημείων μέσα στην Κομοτηνή που προτείνει σε επισκέπτες και δημότες ο δήμος Κομοτηνής.
Μουσεία, μνημεία και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος προσφέρει η τουριστική πολιτιστική διαδρομή των 24 σημείων μέσα στην Κομοτηνή που προτείνει σε επισκέπτες και δημότες ο δήμος Κομοτηνής, ο οποίος προχώρησε στην κατάρτιση ενός διετούς προγράμματος προβολής και ανάδειξης της πόλης.

Αφετηρία έναρξης της προσπάθειας του δήμου Κομοτηνής αποτέλεσε η παραχώρηση της χρήσης στη Δημοτική κοινωφελή επιχείρηση πολιτιστικήςανάπτυξης «Ορφέας»των τεσσάρων δημοτικών μουσείων (Θρακικό, Εθνολογικό, Ιστορικό και Πολιτιστικό Μουσείο «ΑρχοντικόΣκουτέρη», Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, Μουσείο ΚωνσταντίνουΚαραθεοδωρή και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου). Τηντουριστική πολιτιστική διαδρομή μπορεί κάποιος να την διασχίσει είτε μετα πόδια είτε με το τρενάκι, το οποίο θα είναι πλέον μόνιμα στηνκεντρική πλατεία.

Όπως αναφέρει και ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης,«είναι μια διαδρομή 24 σημείων με τα αξιοθέατα σημεία της πόλης μας,σημεία που περιλαμβάνουν μουσεία ή διάφορα άλλα μνημεία τουριστικούενδιαφέροντος για κάποιον επισκέπτη της πόλης μας. Αυτή η πολιτιστικήδιαδρομή δημοσιοποιείται μέσω stand σε κάθε ξενοδοχείο της πόλης μας,σε ελληνικά και αγγλικά, με αποτύπωση των σημείων αυτών στον νέο χάρτητης πόλης».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, η δημοτική επιχείρηση έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και όλων των μουσείων της πόλης, γι’ αυτό υπήρχαν δύο συγκεκριμένες δράσεις στο επιχειρησιακό σχέδιο. Η πρώτη αφορά στην επικοινωνιακή και λειτουργική διασύνδεση όλων των Θρακικών πολιτιστικών διαδρομών και η δεύτερη δράση αφορά στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προσέλκυσης επισκεπτών στην πόλη.

Πληροφορίες για την διαδρομή των 24 σημείων οι επισκέπτες θα μπορούν να τις λαμβάνουν μέσω ανανεωμένου δίγλωσσου έντυπου υλικού, το οποίο θα διανεμηθεί σε κεντρικές υπηρεσίες, στο τουριστικό περίπτερο που θα λειτουργήσει σύντομα και σε όλα τα ξενοδοχεία. Νέο έντυπο υλικό όμως εκδόθηκε και για όλα τα δημοτικά μουσεία, ενώ για το μουσείο Καραθεοδωρή δημιουργήθηκε έντυπο υλικό το οποίο αφορά ξεχωριστά μαθητές και ενήλικες.

Η επιχείρηση Ορφέας προχώρησε άμεσα στη συντήρηση των κτιρίων και των μουσείων της πόλης σε συνεργασία με την Κική Χριστοδούλου μουσειολόγο και υπεύθυνη του τμήματος μουσείων και την Ευθυμίου Αναστασία συντηρήτρια έργων τέχνης.