Skip to main content

Κωνσταντοπούλου καλεί Παππά να συζητήσουν για το ΕΣΡ στη Βουλή

Μετά την κόντρα μεταξύ Ν. Παππά και Ζ. Κωνσταντοπούλου, στη Κεντρική Επιτροπή, ευκαιρία να συζητηθεί το ΕΣΡ στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Επειτα από άσχημη προσωπική κόντρα που ξέσπασε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Νίκο Παππά αλλά και τον πατέρα του υπουργού, Στέλιο Παππά, η πρόεδρος της Βουλής καλεί τον πρώτο να συζητήσουν για το ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου καλεί τον Νίκο Παππά στη διάσκεψη των προέδρων, την ερχόμενη Τρίτη (4/8), με θέμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και συζήτηση για την πλήρωση των κενών θέσεων της ανεξάρτητης αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Παππάς είπε στην ομιλία του ότι επιτέλους η Βουλή θα πρέπει να διορίσει πρόεδρο του ΕΣΡ για να προχωρήσει το νομοσχέδιο. Στο σημείο εκείνο παρενέβη και ο πατέρας του υπουργού, Στέλιος Παππάς, ο οποίος είπε ότι κάποιοι έχουν συγγενείς στο ΕΣΡ, φωτογραφίζοντας την μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είναι προσωρινή πρόεδρος του Συμβουλίου. Η πρόεδρος της Βουλής, τότε ζήτησε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας στον κ. Παππά «Δεν σου επιτρέπω», ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το αγωνιστικό παρελθόν της μητέρας της Λίνας Αλεξίου.

Αυτή ήταν μία από τη «βροχή» των αποφάσεων της προέδρου της Βουλής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο. Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου ορίζει τον Α' αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ως αναπληρωτή της προέδρου Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ενώ επιπλέον καλεί τα μέλη της Επιτροπής κανονισμού της Βουλής τη Δευτέρα (3/8), με θέμα μεταξύ άλλων τη διαδικασία επεξεργασίας δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών.