Skip to main content

Kονστάντσιο: Η ΕΚΤ θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό

Διατηρώντας ένα επαρκές επίπεδο υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο στόχος μα α επιτευχθεί είπε ο Κονστάντσιο.

Τα μη συμβατικά εργαλεία των κεντρικών τραπεζών έχουν φέρει αποτελέσματα και πρέπει να παραμείνουν στο οπλοστάσιο τους, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο.

Ο κ. Κονστάντσιο υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα επιτύχει στο τέλος την εντολή της για τον πληθωρισμό.

«Διατηρώντας ένα επαρκές επίπεδο υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο στόχος μας στο τέλος θα επιτευχθεί» ανέφερε σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

«Τα μη συμβατικά μέτρα θα είναι μέρος της εργαλειοθήκης μας για αρκετό καιρό ακόμα και ορισμένα από αυτά μπορεί να θεωρούνται κάποια στιγμή συμβατικά μέτρα» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κονστάντσιο πρόσθεσε πως οι θετικές συνέπειες από τα μη συμβατικά μέτρα όπως τα χαμηλά επιτόκια υπερβαίνουν τις αρνητικές.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμπειρία και πιστεύουμε ότι τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει ως τώρα δείχνουν πως οι αρνητικές συνέπειες της νομισματικής πολιτικής είναι μικρότερες από τις θετικές» ανέφερε ο ίδιος.