Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία με ΗΠΑ για μείωση προστίμου η Deutche Bank

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές για την καταβολή προστίμου 5,4 δισ. δολαρίων.

Πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει μείωση του προστίμου των 14 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Deutsche Bank, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters αλλά και ορισμένων ακόμη διεθνών πρακτορείων.

Ως αποτέλεσμα της είδησης, η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άλμα 14% στο χρηματιστήριο της Wall Street. Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να καταβάλει πρόστιμο 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντί για 14.

Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, συνέχισε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κάτι το οριστικό και δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις εντός του Σαββατοκύριακου. Το τελικό ποσό είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η μετοχή της τράπεζας που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση, «κοκκινίζοντας» τη Wall Street,  όταν αποκαλύφθηκε από εσωτερικό έγγραφο ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στην τράπεζα.